Var noga när du köper studsmatta

Var noga när du köper studsmatta

Var noga med var du köper din studsmatta. Marknaden svämmar över av olika modeller och fabrikat. Men det är inte alla som är säkra.

Sjukvården ylar sig hesa varje vår om alla skador som studsmattor för med sig. Men om du köper en säker och kvalitetsanpassad studsmatta så slipper ni riskera att ligga en lördagskväll i juni på akuten.

Var inte dumsnål

Det finns massor med billiga studsmattor. Lågprisvaruhusen rear ofta ut modeller för småpengar. Dessa är oftast byggda av billigt material. Säkerheten är det sista man tänker på när det sparas in på konstruktionskostnaderna.

En rejäl och bra studsmatta kostar inte skjortan. Skillnaden mellan att köpa en billig variant och en riktigt bra är inte så stor. Och upplevelsen växer om man köper en bra modell.

Handla på nätet

En billig studsmatta från ett varuhus blir oftast en besvikelse. Fjädringen är dålig och materialet är av dålig kvalitet. Det är då som det sker skador. De extraslantar det kostar att köpa en bra matta tjänar du in på alla lyckliga timmar du studsar i vårsolen.

Lekute.se är en av de etablerade och kvalitetstänkande nätbutiker som säljer studsmattor. Här kan man hitta flera olika modeller från många tillverkare. Det är lätt att surfa in på hemsidan och paketet kommer hem med posten efter några dagar.

Monteringen är i dag ganska enkel. När de första studsmattorna dök upp för tio år sedan tog de ett tag att bygga upp. I dag kan en hyfsat händig person färdigställa sin matta på mindre än en timme. Konstruktionen är sådan att alla ska kunna sätta upp sin matta utan problem i trädgården.

Sedan är det bara att börja använda mattan. Men tänk på att skydda den från solen så mycket som möjligt. UV-ljus är inte bra för materialet och om du skyddar din matta så kan den hålla länge.