Välj en anpassad kattlåda

Välj en kattlåda som din katt verkligen trivs med. Många kattägare gör ett traditionellt misstag att de köper en enkel kattlåda i stormarknaden. Många gånger så blir det inte bra varken för katt eller husse/matte.

En kattlåda anpassad för din katt

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när det kommer till kattlåda. Först och främst är det viktigt att den är anpassad för din katt. En liten kattunge ska inte ha en hög låda som är svår att klättra i. Då blir det också problem med potträningen för det lilla livet.

En stor katt kanske heller inte trivs med en inbyggd kattlåda. Tänk efter vilka behov din katt har, storleken är en första avgörande detalj. Men kattens personlighet spelar också en ganska stor roll.

Börja med att observera din katt och vilka vanor den har när det kommer toalettbesök. Utifrån den så kan du hitta en plats som du ska ställa kattlåda. Var noga med att toalett eller badrum inte alltid är den bästa platsen. Det är lätt att dörrarna bli stängda och din katt kommer då inte åt sin toalett.

Platsen är viktig

Hallen eller entrén är ofta en bra plats. Dit är det oftast inte några dörrar som kan stängas, det är också en plats som ofta är tom. Då får din katt lugn och ro under sitt besök.

En annan viktig sak att tänka på är att er kattlåda ska vara enkelt att rengöra. Hygienen är viktig när det kommer till allt som har med toalett och avföring att göra. En bra kattlåda är konstruerad mer än bara en vanlig låda, den kan ha två bottnar eller vara byggd för att den ska vara enkel att tömma.

En bra hemsida som säljer kattlådor för alla smaker och typer är www.peeweeclub.se. Kolla in deras hemsida så får du ett stort urval av kattlådor. Säkert hittar du något för dig och din katt där.