Sybehör är smart att ha hemma

För dig som ska sy något snart, kläder, gardiner, kappor eller vad det kan vara – se till att inte göra ett av de vanligaste misstagen: att inte ha rätt sybehör hemma. Handla redan i förväg, och se till att vara flexibel ifall något oförutsett händer så att du behöver vara kreativ och uppfinningsrik. Det är alltid bra att vara beredd på det oväntade.

Sybehör för alla ändamål

Öljetter? Pom pom? Saxar och måttband, nålar, knappnålar? Tråd? Sa jag nål? Det finns en massa små saker som man lätt glömmer av, men som är av yttersta vikt när arbetet väl sätter igång. Du har valt ditt tyg noggrant, och du har ditt mönster framför dig. Men sedan saknar du nål eller tråd, och butiken som säljer sybehör öppnar först på måndag. Och du som hade tänkt sy hela helgen… Så kan det gå, för den som inte är förberedd.

Förberedelser är A och O

Det är lättare sagt än gjort, att påminna sig om att sybehör ska ligga på rätt ställe och gärna köpas in i samband med att tyget köps. Men så sitter man där på lördag förmiddag och inser att tant Agnes fina butik för sybehör har stängt hela helgen. Om du beställer via nätet får du hem sakerna veckan därpå. Aj aj aj. Framförhållning och förberedelser är alltid bra. Och du vet väl med dig ungefär vad som behövs? Vad är det du gör slut på ofta? Se till att ha mer än nödvändigt hemma av den varan. Förbrukningsmaterial som nål och tråd exempelvis.

sybehör