Sy balkongskydd av markisväv

Sy balkongskydd av markisväv

Brukar du tvingas till tjatiga samtal med grannen, när du äter frukost på balkongen om sommaren? Det är kanske den största nackdelen med att bo i ett flerfamiljshus! Men det finns lösningar på det mesta. Med markisväv kan du enkelt skapa insynsskydd och få ett lite mer privat utrymme på din balkong. Då kan du äta din frukost i fred och sedan välja när och hur du vill vara social. Med ett balkongskydd kan du också slippa kyliga vindar framåt höstkanten och förlänga din säsong på balkongen.

Så gör du

Att sy ett balkongskydd av markisväv är mycket enkelt. Lite beroende på hur din balkong ser ut finns det olika lösningar. Har du ett räcke som går upp till rätt höjd är det mycket enkelt. Då är det bara att sy rektanglar enligt räckets storlek, slå i öljetter längs markisvävens sidor, och sedan montera upp skyddet med hjälp av ett snöre. Linda snöret runt räckets kant och trä det sedan genom en öljett. Upprepa tills du fäst hela vägen runt.

Ett annat alternativ och du tycker att ditt räcke är för lågt är att istället fästa skyddet i övre balkongen. Om skyddet sitter fast ordentligt i nederkanten så kan det ofta räcka med några snören i början och slut samt i hörnen på balkongen.

Köpa markisväv

Markisväv finns hos välsorterade tyg- och sybehörsaffärer. Du kan också beställa från nätet. Du hittar du väldigt prisvärd markisväv hos till exempel Rosa huset. Den är av bra kvalitet och tillverkat i Italien, men håller ändå ett lågt pris. Passa då även på att beställa kapelltråden Terra 40 från Gütermann. Den passar perfekt för markisväven.

Det finns även färdiga balkongskydd, som man rullar ut och fäster, men det blir ofta lite dyrare.

Lycka till med ditt balkongskydd och glöm inte att lämna öppet för utsikten!