Snön kan förstöra din studsmatta

Snön kan förstöra din studsmatta

Många har inte plats att ta in studsmattan över vintern. Den håller ute, om du sköter om den. Se absolut till att skotta bort snön. Den sliter på matta och fjädring.

När den första snön faller så slutar de flesta att hoppa i sina studsmattor. Under många, långa och mörka vintermånader står mattan där ute i trädgården och väntar på de första solstrålarna.

Ack – hur ljuvligt är det inte med barnskratt och bara fötter som hoppar upp på studsmattan för första gången för säsongen.

Vill du fortsätta att höra dessa glädjetjut, och inte höra illvrål av förtvivlan när de små upptäcker att studsmattan är sönder? Se då till att sköta den även över vintern.

Förbered inför vintern

När vintern kommer och det är svårt att studsa. Börja då att förbereda studsmattan. Om du har köpt en studsmatta av bra kvalitet så kan ramen stå ute över vintern. Den klarar det. Plocka gärna ner så mycket som möjligt.

Har du ont om förvaringsmöjligheter så kan du låta mattan vara kvar över vintern. Men det är då väldigt viktigt att första på hösten ta bort löven Sedan när snön kommer så ska den tas bort så snabbt som möjligt.

Snö är tyngre än du tror. Densiteten från det frysta vattnet bildar kristaller som är tunga och över tid sätter ett högt tryck på studsmattans matta, fjädrar och stomme.

Fråga när du köper

Hur länge en studsmatta håller beror helt på hur du sköter den. Och vilken kvalité som du har köpt. Ett bra alternativ till varuhusens lågprisvarianter är en seriös och proffsig nätbutik som www.lekute.se.

Där har personalen en god kunskap om hur du sköter din studsmatta bäst. De lämnar också en bra garanti som ger säkerhet till kunderna. Har du frågor efter ditt köp kan du fortfarande kontakta företaget. Även om det är en nätbutik så finns de tillgängliga via telefon eller mail.

Låt inte vädret förstöra din studsmatta. Sköt om den och ge dig själv många glada stunder i luften.