Sätt upp segelduk som skydd för solen

När solen står högt på himlen söker sig de flesta av oss in till skuggan, vilket både är klokt och omdömesgillt. Om vinden står stilla kan det bli riktigt höga temperaturer om du befinner dig mitt i solen. Och såvida man inte har några meter till ett svalkande dopp, så klarar de flesta inte sig så länge under gassande sol en varm sommardag. För att inte tala om vilka skador du kan få om du bränner dig i solen. Nej, se till att det finns möjlighet att sitta i skugga i din trädgård. Då kan du utnyttja alla dagar av sommaren på bästa sätt. Ett populärt sätt att skapa skugga är att sätta upp segelduk. Här berättar vi varför!

Fördelar med segelduk

Så varför inte sätta upp en markis, eller ett solparaply? En fördel med segelduk är att den kan köpas på metervara och därför skäras till i precis den form du vill ha den. Det kan vara användbart om du till exempel vill sätta ett segeltak som går längs ett oregelbundet hustak. En fördel mot markisväv är också att segelduk är helt vattentät.

Var passar segelduk?

Det bästa med segelduk är att den passar till alla typer av byggnader, stilar och smaker. Vissa gillar att det ser ut som just ett segel och monterar upp den i trekantsform. Men du måste varken bo vid havet eller ha ett marint tema i din trädgård för att segelduken ska funka. Du kan till och med dra nytta av segeldukens vattentäta och slitstarka egenskaper utan att det ens behöver synas att det är just segelduk. Vit är en klassisk färg som går att kombinera med precis vad som helst.

Bra segelduk kan du till exempel köpa på rosahuset.se. De har även tråd, öljetter och annat bra som kan vara till nytta när man jobbar med segelduk.