Rebounder för olika bollsporter

En rebounder passar för mer än bara fotboll. Den smarta uppfinningen som kombinerar mål och bollplank är faktiskt ett universalmedel för många idrotter. Här får ni några tips.

En rebounder är ett litet fotbollsmål med ett spänt nät som gör att bollen studsar ut direkt efter träff De har blivit väldigt populära och effektiva att använda vid teknikträning och övningar som är till för att förbättra bollbehandling hos fotbollsspelare.

Men en rebounder kan användas till mycket mer än bara fotboll. En sak som är viktigt att ledare inom alla bollsporter tänker på är att gå utanför mallen när det kommer till att forma nya övningar. Analysera spelet och skapa dina egna övningar efter vilka behov och intressen dina spelare har. Tänk självklart också på att anpassa efter deras ålder.

Kan användas till många sporter

En rebounder är faktiskt ett allroundredskap som fungerar både för lagsporter och individuella idrotter. Med rätt masker i nätet så kan en tennisspelare också ha glädje av att stå och slå bollen mot nätet. Alla övningar i den stilen tenderar att ge en ökad teknisk färdighet och spelaren blir mer förberedd på de olika moment som kan uppstå vid match.

Handboll är en typisk sport som fungerar alldeles utmärkt för rebounder. En handbollsspelare ska kunna hantera bollen snabbt, skaffa sig en teknik och kunna vara passningsskicklig. Med en rebounder kan varje handbollsspelare i olika åldrar öva sin skicklighet även på egen hand. Möjligheten till individuell träning har varit en bristvara inom den sporten.

Även för basketspelare

Basketspelare kan med fördel använda rebounder. Bollen kan studsas mot nätet, denna övning upprepade gånger med olika avstånd till nätet ger också en effektiv träning. Den enda bollsport som är svår att utöva med en rebounder är egentligen amerikansk fotboll, med tanke på bollens ellipsform.

En rebounder är billig och lätt att köpa från bra och pålitliga nätbutiker som www.lekute.se. De är också lätta att montera och kan flyttas enkelt.