Kickbike på studsmatta höjer känslan

Kickbike på studsmatta höjer känslan

Hoppa studsmatta med kickbike. Det låter farligt. Men med rätt skyddsutrustning så är det en spännande utmaning och kanske en helt ny extremsport.

Detta är absolut inget för de minsta barnen. De ska försiktigt använda studsmattor precis som det är tänkt. Men för de lite äldre, som verkligen har lärt sig att hantera studsmattan så kan detta ta studsandet till en helt ny nivå.

Hitta på nytt så de inte tröttnar

Det är lätt att barnen tröttnar på att studsa efter ett tag. När de har lekt med studsmattan ett par somrar så är det inte en lika stor nyhet längre. Då är det på plats att börja utforska möjligheterna och vara kreativ.

För det är inte så roligt om du som förälder har investerat stora pengar i en studsmatta som efter ett par år står oanvänd på gården. Då är det bra att kunna uppgradera studsmattan med saker som redan finns hemma.

Kickbike är inte så farligt

Många säger att det är stora risker med att använda andra leksaker på studsmattan. Men med rätt säkerhetstänkande och utrustning så kan det i stället bli en intressant utmaning.

Kickbike är en sådan sak som fungerar bra. Den enkla konstruktionen gör att den inte är så farlig att ramla på. Har utövarna hjälp och knäskydd på sig så är det en bra start.

Sedan är det mycket viktigt att säkerhetsnätet är ordentligt fastsatt och helt. Dessutom måste studsmattan stå helt rakt och det får absolut inte finnas några stenar, träd eller andra farligheter nära.

Om du ska hoppa med kickbike, så är det viktigt att man gör det en åt gången. Tänker ni på alla dessa säkerhetsföreskrifter så är det bara att testa sig fram. Det är ganska enkelt att utveckla tricks och göra studsandet extra spännande med en kickbike.

Om du ska använda kickbike eller något liknande på din studsmatta, prata med en seriös försäljare som till exempel www.lekute.se.