Glöm inte att köpa sybehör

Glöm inte att köpa sybehör

Sybehören är både nödvändiga och ofta en rolig del av inköp inför ett sömnadsprojekt. För att överhuvudtaget kunna göra något behöver du de tre allra viktigaste, nål, tråd och sax. Men sybehören gör det också möjligt att vara kreativ. Band, blixtlås, knappar och öljetter kan alla användas som dekorativa och roliga detaljer i sömnadsarbetet.

Nödvändiga sybehör till sömnaden

Som sagt är nål tråd och sax helt nödvändiga för all sömnad. Men ofta behövs betydligt fler sybehör än så. Det beror lite på vad det är du ska sy. Ofta är en markeringspenna också nödvändig för att kunna rita av mönster på tyg. Mönsterpapper och en Fiffikus kan också vara bra för detta ändamål. Ska du sy kläder behöver du ett måttband för att kunna få rätt storlek. Du kan behöva säkerhetsnålar till att trä snoddar och resår igenom kanaler.

Resår, snoddar, band, blixtlås och knappar är också vanliga sybehör som kan komma att behövas. Här kan det vara roligt att leka med färgerna och matcha tyget antingen genom att använda en liknande färg, eller en kontrasterande.

Ska du sy efter en beskrivning är det bra att läsa igenom den innan du gör din inhandling av sybehör, så att du inte missar något. Om du syr efter eget huvud kan det vara bra att sätta sig ner för att gå igenom alla moment och sedan skriva en lista på allt du behöver.

Var hittar du sybehör?

Sybehör hittar du i de flesta butiker som också säljer tyg eller symaskiner. Det brukar ofta finnas en lokal sybehörsaffär även på relativt små orter. Annars finns det en mängd olika nätbutiker som också säljer sybehör. Det har blivit ett mycket enkelt sätt att göra inköp till sin sömnad och ofta får du dina varor ganska snabbt efter att du beställt dem. Rosahuset.com är ett exempel på en webbutik med en bra utbud av sybehör. De har även ett stort utbud av helt underbara tyger.