Byt din gamla markisväv

Markiser är ett utmärkt sätt att skärma av solen när sommarstrålarna står på och värmer. Har du många stora fönster i ditt hus kan de under de varma sommardagarna skapa en hetta som blir olidlig. Men fäller du ner en markis som skuggar fönsterna så har du snabbt löst problemet. Även över altanen kan det vara skönt med en härlig markis så att man kan sitta ute i skuggan och njuta av friskluften utan att det blir för varmt. På många hus från sjuttio- och åttiotalen sitter redan markiser monterade. Dock kan markisväven behövas byta ut vid detta laget, om det ännu inte gjorts. Här får du lite tips om du fundera på att byta markisväv.

Välja markisväv

Att byta markisväv kan vara ett enkelt sätt att ge ditt hus ett nytt uttryck. Markiserna kan piffa upp fasaden som smycken i sköna färger. Titta på vad du har för färger på ditt hus och vad du har för färger i trädgården och försök hitta något som fungerar i harmoni med resten. Färgen på trädgårdsmöblerna och dynor kan också ha betydelse för ditt val. Du kan antingen använda en färg som bryter av tydligt från det andra, eller en färg som smälter in i miljön, beroende på vad du vill ha för effekt.

Var hittar jag markisväv?

Markisväv kan du hitta enkelt om du söker på nätet. En riktigt bra webbutik som säljer markisväv är till exempel rosahuset.com. De har fin och riktigt prisvärd markisväv som är tillverkad i Italien, och den finns i många fina färger och även i randigt. Där kan du även hitta segelduk som också kan fungera som ett bra solskydd i trädgården. Dessutom finns det bra och kraftig tråd och nålar som passar när du ska sy i markisväv och segelduk.

Lycka till med installationen av din nya markisväv!