Blomsterbutik Stockholm – 3 växter som alla kan hålla vid liv

Blomsterbutik Stockholm – 3 växter som alla kan hålla vid liv

Är du en sådan som köper nya krukväxter varje gång mormor kommer på besök, för de gamla är sedan länge döda och utkastade? Du är inte ensam! Det är vanligare än du kanske tror. Men det behöver faktiskt inte vara så. Det finns nämligen gröna växter som kan leva utan kärlek. Här är tre sorter som överlever det mesta.

1. Garderobsblomma

Garderobsblomman har fått sitt namn för sin utmärkta förmåga att överleva i ljusfattiga miljöer. Den heter också Zamiakalla, och även om den mår allra bäst av regelbunden vattning, så tål den att torkas ut lätt.

2. Aloe vera

Aloe veran är känd för sina hälsofrämjande egenskaper och använd till exempel för läkande av sår. Den är både tuff och elegant i sitt uttryck. Går det lite långt mellan vattningarna är det ingen fara på taket. Växten ska nämligen helst torkas ut lite mellan vattningarna.

3. Svärmors tunga

Om svärmors tunga är ett rättvist namn på växten med de spetsiga bladen är upp till var och en att avgöra. Vacker är den i alla fall – och mycket populär! Växten är tålig och lättskött, vilket har gjort den till en favorit i många hem och offentliga miljöer. Den är svår att misslyckas med.

Ta hjälp i butiken

Är det tomt på fönsterbrädorna så skynda dig till närmsta blomsterbutik i Stockholm och fyll på där det fattas grönska. Då fixar du situationen även när mormor kommer oanmäld på besök.

Det finns även många andra växter som står emot kärlekslös behandling. Så fråga i din blomsterbutik så får du säkert många förslag. De har säkert fått samma fråga flertalet gånger förr!

En fin blomsterbutik om du bor i Stockholm är Norr Mälarstrands Blommor. De har alltid bra blommor och krukväxter av kvalitet, och de har svar på varje fråga om växter.