Begagnat bilar sparar pengar

Om du ska köpa bil så är det inte fel att titta bland begagnat bilar. Där finns ett stort utbud med olika modeller i skilda prisklasser. Då kan du spara pengar och få möjligheten att köpa en bil som passar dina behov.

Många drömmer om att köpa en ny bil. Det är en prestigesak som imponerar på grannarna. Samtidigt som du känner en nybilskänsla som är speciell. Men en ny bil är en ren kostnad, det är dyrt och du förlorar massor på den första värdeminskningen.

Kolla begagnatmarknaden

Det smartaste du kan göra om du står inför valet att köpa en bil är att titta bland de begagnade. Du kan välja en bil som bara har rullat ett år, där finns fortfarande nybilskänsla kvar. Men du behöver inte lägga onödiga pengar.

Tänk på att en bil kostar mer än bar vid köpet. Det är de svenska hushållens näst största utgiftspost efter boendet. Så en avgörande faktor för att ha en sund ekonomi är att inte lägga mer pengar på bilen än vad du har råd med, på både kort och lång sikt.

Ekonomin är viktig

När du står inför beslutet att köpa ny bil så är det därför viktigt att först tänka på ekonomin. Sedan säkerheten och dina behov. Hur och var kör du din bil, behöver du lasta den och finns det barn eller husdjur med i bilden? Sådana frågor är viktiga att tänka på.

Bor du på landsbygden i Dalarna så står du inför stränga vintrar med mycket snö och halka. Då är det viktigt att titta på en bil som har bra egenskaper för vinterväglag och som är säker att köra. Bland begagnat bilar så finns det massor med modeller och märken.

Vänd dig inte till en privat säljare. Om något går fel så är det du själv som får stå för kostnaderna. Medan en handlare måste leva upp till konsumentskyddslagen. Därigenom får du garantier som gör ditt bilägande tryggare och säkrare. En bra handlare är Carnila i Ludvika, kolla deras hemsida: www.carnila.se.