Begagnade bilar – därför gillar vi dem

Är du på jakt efter en ny bil? Eller varför inte en ny, begagnad bil? Slösa inte bort dina pengar på ett splitternytt åk. Många är smarta nog att köpa begagnade bilar. Här är varför:

Priset är för högt på nya bilar Den klassiska och främsta anledningen till att folk kör begagnat. En ny bil kan vara hutlöst dyr och är oftast utanför folks budget. Visst man kanske inte har det absolut nyaste vrålåket på marknaden men behövs det verkligen? Dessutom är det inte länge man behöver vänta förrän man kan köpa begagnade bilar till ett betydligt billigare pris, vilket tar oss till nästa anledning.

Alltid en risk

Du tjänar på att köpa begagnat Du är säkert medveten om att bilar sjunker i värde med åren. Man brukar säga att en ny bil rasar i värde så fort den lämnar garaget, och det är sant. Nya bilar sjunker som mest i pris de två, tre första åren vilket är varför du kan hitta begagnade bilar till bra pris som inte är särskilt gamla. Bilen sjunker ju i och för sig i värde efter de två första åren också men genom att avvakta ett litet tag undviker du dock det största prisfallet. Att vänta har även ändra fördelar…

Du vet att bilen fungerar ok Att köpa nytt medför alltid en risk. Det är ofta under de första åren efter att bilen börjat säljas som fel och krångel med modellen kommer upp till ytan. Har du riktig otur har du köpt en ny och dyr bil bara för att märka att bromsarna inte fungerar som de ska. Smarta bilägare väntar ut den här perioden för att sedan köpa en modell som de vet inte har många problem.

Satsa på begagnat

Detta är några anledningar till varför smarta bilägare satsar på begagnat. Vill du bli en av dem finns det många sätt att få tag på en begagnad bil, men du kommer få betydligt mer ut utav köpet om du gör det hos en bra återförsäljare som kan sina grejer som till exempel Carnila.se. Det är alltså inte svårt, eller särskilt kostsamt, att bli en stolt ägare av en begagnad bil.